چهارشنبه, ۲۸ شهریور ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-09-18
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 4819 |
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۱ |
18 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

عضو ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی با بیان این که زبان مهم‌ترین ابزار ارتباطی انسان است، گفت: زبان یکی از ابزارهای کمکی برای تشخیص برخی اختلالات شناختی است.

به گزارش ایسنا، دکتر مهدیه کرمی با اشاره به اینکه توانایی‌های زبانی به مهارت‌های شناختی دیگر کمک می‌کند، افزود: انسان دانش، تجربه و اطلاعات خود را از طریق زبان انتقال می‌دهد و ما از طریق زبان می‌توانیم با دیگران در تعامل باشیم و تفکرمان را منتقل کنیم.
وی افزود: امروزه یکی از ابزارهای کمکی برای تشخیص خیلی از اختلالات، ابزار زبانی و گفتاری است و در تحلیل گفتمان، متخصصان این حرفه می‌توانند با گفته‌های افراد به سبک فکری فرد پی ببرند.
دکتر کرمی اظهار کرد: در بیماری‌هایی همچون آلزایمر، توانمندی‌های زبانی افراد افت می‌کند و سرعت گفتار یا روانیِ گفتار آنها کاهش می‌یابد و یا در مدت زمان صحبت کردن از تعداد واژگان محدودی استفاده می‌کنند و نمی‌توانند از گنجینه نامحدود واژگان مغز خویش استفاده کنند.
عضو ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی با بیان اینکه توانایی‌های زبانی همواره به مهارت‌های شناختی دیگر کمک می‌کند، یادآور شد: افراد دو زبانه و چند زبانه همیشه چند سال دیرتر از افراد یک زبانه دچار زوال عقل می‌شوند.
به گفته وی، علاوه بر اینکه بیماری آلزایمر روی زبان و سخن گفتن افراد تاثیر می‌گذارد، بیماری‌های دیگری چون افسردگی نیز روی نوع سخن گفتن فرد تاثیر بسزایی دارد و می‌توان به کمک زبان و سخن گفتن هر شخص، میزان بیماری فرد را تشخیص داد.
به نقل از ستاد توسعه علوم شناختی، دکتر کرمی خاطر نشان کرد: زبان یکی از توانمندی‌های شناختی است که به آن عملکرد عالی شناختی نیز گفته می‌شود، بنابراین نباید این نعمت خدادادی را دست کم بگیریم و اگر می‌توانیم باید زبان جدید فرا بگیریم و در بحث‌های اجتماعی فعال باشیم، این تعاملات و گفت‌وگوها که با زبان شکل می‌گیرد، به حفظ مهارت‌های زبانی در سالمندی کمک می‌کند.
انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع خبر به همراه لینک آن ( در انتهای متن خبر ) نوشته شده است و خبرگزار در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 4819 ) را همراه با ذکر موضوع به آدرس  info@khabargozar.com  ایمیل بفرمایید. با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه خبرگزار مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزار در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید