یک رسانه انگلیسی در گزارشی با اشاره به این که اوکراین با کمبود نیروهای ذخیره مواجه است، چالشهای پیش روی ارتش و دولت اوکراین برای سربازگیری بیشتر را بررسی کرد.
به گزارش ایسنا، یک رسانه انگلیسی در گزارشی با اشاره به این که اوکراین به ۵۰۰ هزار سرباز ذخیره نیاز دارد، به بررسی چالشهای ارتش اوکراین در سربازگیری و دشواریهای خدمت سربازی برای سربازان این کشور با توجه به شرایط جنگی پرداخت.
روزنامه فایننشال تایمز در این گزارش با اشاره به مثالهایی عینی مطرح میکند که سربازان اوکراینی به مدت بیش از دو سال است که با مرخصی اندک، در خط مقدم مشغول خدمت بودهاند.
در این گزارش آمده است: سربازی به نام ایلیا در مدت دو سال خدمتش در میدان جنگ اوکراین، تنها ۲۵ روز مرخصی داشته است. او که در تیپ حمله خدمت میکند، میگوید که «با وجود دو سال بدون مرخصی و بدون تعویض یگانها، روحیهها تضعیف شده و این انگیزه را از بین میبرد. ما یا به تعویض نیاز داریم یا تعطیلات عادی تا به خوبی استراحت کنیم.»
این سرباز اوکراینی میگوید خدمت سربازی اوکراین که بازه زمانی آن نامحدود است، یکی از دلایل رویگردان شدن مردان از اعزام به خط مقدم بوده است. اما ایلیا میگوید «اگر افراد نیایند، نمیتوانیم استراحت کنیم» و وضعیت کمبود نیرو آن قدر در یگان او بد است که مرخصی پیش رو لغو شده است.
قانون جدید در رابطه با بسیج نیروها که قرار است در ۳۱ مارس در پارلمان اوکراین در به رای گذاشته شود، هدف بروزرسانی چارچوب قانونی این کشور پیش از به راه افتاده موج تازهای از سربازگیری در سال جاری میلادی را دنبال میکند که ۵۰۰ هزار نفر قرار است به خدمت فراخوانده شوند.
دورههای آموزش رزمی در مرکز سربازگیری نیروهای مسلح اوکراین در خارکیف، ۱۴ آوریل ۲۰۲۲
وزارت دفاع اوکراین به فایننشال تایمز گفت که این اقدام، بیشتر با هدف جایگزین کردن ۳۳۰ هزار سرباز خستهای انجام میگیرد که در حال حاضر در میدان حضور دارند. سربازان ذخیرهای که باقی ماندهاند، جایگزین مجروحان و قربانیان میشوند و به تناسب وضعیت میدان، در دیگر بخشهای میدان مشغول به خدمت میشوند.
اما به نظر میرسد که این قانون با توجه به وجود بیش از ۴۰۰۰ اصلاحیهای که توسط قانونگذاران اوکراینی برای پیشنویس اول آن ارائه شده، بحثبرانگیز از آب دربیاید.
وقتی روسیه حمله تمامعیار خود را فوریه ۲۰۲۲ علیه اوکراین آغاز کرد، بسیاری از اوکراینیها برای دفاع از کشورشان داوطلب شدند. اما این عده خسته شدهاند و قسمت عمده مردانی که برای جنگ به سن قانونی رسیدهاند، تمایلی به اعزام به خط مقدم ندارند.
این گزارش میافزاید: تاکنون، تنها مردان ۲۷ساله یا بزرگتر از آن بسیج شدهاند و میانگین سنی مردانی که در میدان حضور دارند، ۴۰ سال است. جمعیت نسل هزاره و نسل زد اوکراین با توجه به کاهش آمار موالید پس از فروپاشی اتحادیه جماهیر شوروی، در مقایسه با دیگر کشورها کمتر است.
پیشنهاد سن سربازگیری به ۲۵ سال با واکنش شدید سیاستمدارانی مواجه شده است که میگویند اعزام جوانترین گروه جمعیتی اوکراین به جبهههای جنگ مانند خودکشی خواهد بود.
«ولودیمیر زلنسکی» رییس جمهور اوکراین در اولین اعلان عمومی رسمی تلفات جنگ، ماه گذشته گفت که ۳۱ هزار سرباز تاکنون جان باختهاند. آمار واقعی، احتمالا، از این میزان فراتر میرود، با توجه به این که پیشتر، شمار تخمینی بسیاری از مقامات رسمی آمریکای، دو برابر این میزان بود.
تلفات جنگ اوکراین
دادههای آماری درباره جمعیت مردان اوکراین که کمیته اقتصادی پارلمان این کشور آن را ارائه کرده، نشان میدهد که از ۱۱.۱ میلیون مرد اوکراینی در بازه سنی ۲۵ تا ۶۰ و تنها ۳.۷ میلیون نفر واجد شرایط بسیج شدن هستند. دیگر مردان یا در حال جنگیدناند، معلولند، در خارج از کشور به سر میبرند یا مشاغل حساسی دارند.
مقامات همچنین به ضرورت در پیش گرفتن رفتاری محتاطانه به منظور جلوگیری از مجبور شدن جمعیت مالیاتدهندگان کشور به فرار به کشورهای خارجی یا پنهان شدن آنها واقفند. این امر میتواند اوکراین را از قسمت عمدهای از درآمد خود محروم سازد.
یک نظرسنجی که توسط سازمان تحقیقاتی «اینفو ساپینس» در اوکراین انجام شده، نشان میدهد که ۴۸ درصد مردان اوکراینی آماده جنگیدن نیستند و ۳۴ درصد برای آن آمادگی دارند. بقیه نیز گفتند تصمیمگیری در این باره برایشان دشوار است.
یاروسلاو که در تابستان گذشته تلاش کرده بود از کشور فرار کند اما وقتی در مرز مدارک جعلی معافیت پزشکی ارائه داد، بازگردانده شد.
پدر ۳۲ ساله کودکی نیز میگوید «باید تصمیم بگیری که چه چیزی را بیشتر دوست داری، خانوادهات یا کشورت.»
از سال ۲۰۲۲، مردان بین سنین ۲۷ تا ۶۰ ممنوعالخروج شدند و تنها موارد استثنا درباره کسانی بود که زمینه بیماری دارند، تنها سرپرست فرزندان یا اعضای معلول خانواده خود محسوب میشوند.
طبق تحقیقات اینفو ساپینس، علاوه بر ترس از مرگ، نگرانی عمده کسانی که از اعزام به جبههها رویگردان هستند، نبود آموزش ناکافی، نامعلوم بودن دوران خدمت و نبود تسلیحات و مهمات است.
شرکت سربازان گارد ملی اوکراین در آموزشهای نظامی
قانون جدید سربازگیری به دنبال پرداختن به این مسائل است. پیشنویس اصلی خدمت سه ساله و آموزش حداقل سه ماهه را پیشنهاد میکند. برخی تیپها به منظور افزایش سربازگیری، شرایطی را تبلیغ میکنند که داوطلبان میتوانند طبق آن، مسئولیتی متناسب با مهارتهایشان را بر عهده بگیرند.
اما تعویق در کمکهای نظامی آمریکا و اتحادیه اروپا که سربازان را مجبور به سهمیهبندی مهمات و عقبنشینی از مواضعی در خط مقدم کرده است، خارج از کنترل قانونگذاران اوکراینی است.
«آنتون هروشتکس» از اندیشکده جامعهشناسی کییف میگوید، نیمی از پاسخدهندگان ۹۰ درصدی به نظرسنجی اینفو ساپینس که گفته بودند عقیده دارند اوکراین میتواند با حمایت متحدان غربی موفق شود، حالا فکر میکنند که غرب خسته است و اوکراین را به سمت مصالحه با روسیه سوق خواهد داد.
در بخش پایانی این گزارش مطرح شد: قانون جدید به دنبال پایین آوردن سن اعزام به خدمت به مدت دو سال و رساندن آن به ۲۵ سال است و مردان را ملزم میسازد که از طریق درگاهی آنلاین نامنویسی کنند. انجام ندادن این کار مجازاتی را به دنبال خواهد داشت که هنوز درباره آن تصمیمگیری نشده است. به گفته مقامات پارلمانی که در تهیه اولین پیشنویس نقش داشتهاند، کسانی که این قانون را دور بزنند، احتمالا، مشمول بازرسی مقامات مسئول سربازگیری ارتش از خانههای آنها خواهند شد و گواهینامه رانندگی آنها به تعلیق در میآید.
در حال حاضر در اوکراین، بین ۵۵۰ هزار تا ۷۰۰ هزار نفر مشاغل حساس و مهمی دارند که از اعزام به خدمت معافند. طبق قانون جدید، آنها یا از طریق تخصیص بخشی از حقوق خود یا از طریق مالیات ماهانهای که پرداخت میکنند، باید به جنگ کمک کنند.
وزارت دارایی و ارتش اوکراین گفتهاند که موج جدید اعزام نیروها در سال ۲۰۲۴، هزینهای در حدود ۲۰.۸ میلیارد دلار در پی خواهد داشت که این میزان شکاف با کنگره آمریکا بر سر تخصیص کمکهای مالی جدید به کییف را عمیقتر میکند. این آمار افزون بر کسری ۴۱ میلیارد دلاری تخمینی برای بودجه ۲۰۲۴ اوکراین است.
اعزام نشدن هزاران نیروی امنیتی و پلیس اوکراینی به خط مقدم که از آموزشهای اولیه نیز برخوردارند، برای برخی سوالبرانگیز شده است. وزارت دفاع اوکراین در این باره گفت پلیس و نیروهای امنیتی مشاغلی «اساسی» دارند و برخی از آنها نیز در حال حاضر، در گردانهای وزارت کشور مشغول به خدمت هستند. با این حال، برخی مطالبه شفافسازی در این باره در قانونی هستند که قرار است به رایگذاشته شود.
انتهای پیام
منبع: خبرگزاری ایسنا