جمعه, ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-04-26
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 6233 |
تاریخ انتشار : ۲۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۰ |
5 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

افراد مبتلا به دندان‌قروچه بهتر است از مصرف موادغذایی مانند ذرت بوداده، چوب‌شور، آدامس، آجیل و آب‌نبات و غذاهای جویدنی یا چسبنده مانند گوشت سفت، کارامل و کره بادام‌زمینی پرهیز کنند.

به گزارش خبرآنلاین، دندان‌قروچه عارضه شایعی است که درد فک و گردن، گرفتگی گوش‌ها، فشار فک و سردرد را موجب می‌شود. این عارضه ممکن است در نتیجه استرس، وضعیت بدن،‌ نوع غذایی که می‌خورید، اختلال خواب یا مشکلات جویدن به وجود آید.
ایسنا در گزارشی نوشت: برخی افراد مبتلا به این عارضه شب‌ها به کمک محافظ دهان یا بستن آتل دردشان را تسکین می‌دهند، اما برخی دیگر می‌کوشند با اصلاح شیوه زندگی از جمله مدیریت استرس، تمرینات فک و تغییرات رژیم غذایی این علائم را کاهش دهند.
«وری‌ول هلث» در گزارشی به این عارضه و راه‌های درمان آن پرداخته است:
دندان‌قروچه و اختلال مفصل گیجگاهی فکی
دندان‌قروچه عامل ابتلا به اختلال مفصل گیجگاهی فکی یا تی‌ام‌دی (TMD) است. هنگامی که مفاصل گیجگاهی فکی در جای خودشان قرار نگرفته باشند باعث درد، سفتی و سردرد می‌شوند و هنگام بلع و صحبت‌ کردن مشکل ایجاد می‌کنند.
چطور دندان‌قروچه را متوقف کنیم؟
می‌توانید با تمرینات زیر دندان‌قروچه را متوقف کنید:
– ورزش دادن فک
– تمرین ذهن‌آگاهی
– مدیریت استرس
– پرهیز از خوردن بعضی غذاها
– مصرف مکمل‌ها
– استفاده از کمپرس آب گرم
– پرهیز از برخی مواد خاص
برخی تمرینات ورزشی فک و حرکات کششی دیگر نیز به تغییر حافظه عضلانی‌ کمک می‌کند و درنتیجه آن، فک شروع به آرام‌ و نرم‌ شدن می‌کند. برای مثال، چرخاندن شانه‌ها و کشش گردن به نرمی و انعطاف فک کمک می‌کند.
پرهیز از برخی مواد غذایی
برخی از غذاها و آب‌نبات‌ها علائم دندان‌قروچه را تشدید می‌کنند. افراد مبتلا به این عارضه بهتر است از مصرف موادغذایی مانند ذرت بوداده، چوب‌شور، آدامس، آجیل و آب‌نبات و غذاهای جویدنی یا چسبنده مانند گوشت سفت، کارامل و کره بادام‌زمینی پرهیز کنند.
تاثیر ویتامین‌ها بر دندان‌قروچه
همچنین برخی شواهد از تاثیر کمبود برخی ویتامین‌ها بر دندان قروچه خبر می‌دهند. براساس تحقیقات، دندان‌قروچه ممکن است به کمبود منیزیم، فیبر، ویتامین دی و کلسیم مرتبط باشد.
همچنین افرادی که پیوسته کافئین و سایر محرک‌ها مانند الکل و تنباکو را مصرف می‌کنند با احتمالی بیشتر به دندان‌قروچه مبتلا می‌شوند. اگر شب‌ها دندان‌قروچه می‌کنید، مصرف این مواد را به‌خصوص قبل از خواب، کاهش دهید. سعی کنید شب‌ها دمنوش گیاهی یا شیر گرم بنوشید تا ذهنتان آرام شود و عضلات‌تان تسکین یابد.
کمپرس آب گرم
کمپرس آب گرم مانند حوله‌ خیسانده‌شده در آب گرم، جریان خون را افزایش می‌دهد و عضلات حساس فک را شل می‌کند. حوله گرم را مستقیماً روی نقطه‌ای از فک‌تان بگذارید که در آنجا احساس تنش می‌کنید و با مالش آن، درد فک را تسکین دهید.
مدیریت استرس
طبق تحقیقات، مشکلات سلامت روان مانند استرس، اضطراب، فرسودگی کاری و بی‌قراری ارتباط نزدیکی با دندان‌قروچه دارند. افراد زیادی هنگام نگرانی و اضطراب فک‌شان را روی هم فشار می‌دهند.
فعالیت‌هایی مانند ورزش یوگا، مراقبه‌های هدفمند، تمرینات تنفسی عمیق و روش‌های ذهن‌آگاهی از جمله راه‌های مدیریت استرس به شمار می‌روند.
چه وقت برای معاینه پزشکی اقدام کنید؟
اگر دندان‌قروچه مدت طولانی ادامه دارد و در زندگی‌تان اختلال ایجاد کرده است، باید به دندان‌پزشک مراجعه کنید.
دندان‌پزشک باید مطمئن شود که دندان‌قروچه شما به‌دلیل مواردی مانند بیماری‌های لثه، تی‌ام‌دی، عفونت، اختلالات یا عفونت گوش، جراحت و سایر موارد دندان‌پزشکی نیست.
برخی پزشکان برای کنترل دندان‌قروچه محافظی را که از رزین ساخته شده است تجویز می‌کنند. این محافظ دندان‌های پایین یا بالایی را می‌پوشاند و فشار فک را هنگام دندان‌قروچه کاهش می‌دهد، همچنین از دندان‌ها دربرابر آسیب‌ محافظت می‌کند. اکثر افراد مبتلا به «دندان‌قروچه خواب»، فقط شب‌ها از آتل استفاده می‌کنند.
دندان‌پزشک با گرفتن قالب از دندان‌های شما، محافظ دندانتان را می‌سازد. برای اطمینان از عملکرد این ابزار در بهبود علائم دندان‌قروچه باید آن را مرتب اندازه و تنظیم کنید.
به گزارش ایندیپندنت، دندان‌قروچه عارضه‌ای جزئی اما آزاردهنده است که اگر درمان نشود عوارضی مانند حساسیت دندان، درد مزمن گردن، سردرد، فرسایش مینای دندان، از دست‌رفتن بخش‌های پُرکرده دندان و آسیب دیدن یا از دست دادن دندان‌ها،‌ بی‌خوابی، گوش‌درد و تی‌ام‌دی را سبب می‌شود.
از آنجایی که دندان‌قروچه خواب با خواب و استرس مرتبط است ممکن است شرایط موجود سلامت روان و اختلالات خواب را هم تشدید کند.
اختلال خواب نیز اگر ادامه‌دار باشد، اختلالات سلامت روان مانند اختلال رفتاری و عاطفی، اختلال تفکر و حافظه، به خطر افتادن سلامت قلب و کاهش کیفیت زندگی را به دنبال دارد.

۲۳۳۲۳۶

منبع: خبرگزاری خبرآنلاین

منبع خبر به همراه لینک آن ( در انتهای متن خبر ) نوشته شده است و خبرگزار در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 6233 ) را همراه با ذکر موضوع به آدرس  info@khabargozar.com  ایمیل بفرمایید. با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه خبرگزار مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزار در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید