یکشنبه, ۲۵ شهریور ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-09-15
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 6904 |
تاریخ انتشار : ۰۱ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۱ |
27 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

مدیرکل نقشه‌برداری هوایی و فضایی سازمان نقشه‌برداری کشور با اشاره به جزئیات اجرای عملیات تصویربرداری هوایی در این سازمان گفت: این عملیات در ۵ شهرستانی که فاقد نقشه بود اجرایی و طی آن توانستیم تصاویری با دقت بالا و ابعاد بزرگ‌تر نسبت به پهپادها تهیه کنیم.

به گزارش ایسنا، احمد ابوطالبی با اشاره به اجرای عملیات تصویربرداری هوایی توسط متخصصان این سازمان اظهار کرد: در این عملیات توانستیم بعد از ۵ سال، پروازی را برای ثبت تصاویر هوایی از ۵ شهرستان انجام دهیم و این استان‌ها فاقد نقشه بودند.
وی این پروازهای تحقیقاتی را در ۵ شهرستان در “زیاران”، “عصمت آباد” و “قشلاق” در استان قزوین و “تلخاب” و “خنجین” استان مرکزی عنوان کرد و ادامه داد: اندازه پیکسل زمینی تصویر این پرواز ۱۰ سانتی‌متر بود که حدود ۱۶۰ عکس از این مناطق برای تهیه نقشه گرفته شد.
مدیر کل نقشه برداری هوایی و فضایی سازمان نقشه برداری کشور کاربرد این تصاویر هوایی را برای اقدامات عمرانی، احصا آمار، وزارت نیرو، وزارت جهاد و اکثر ارگان‌های دولتی، آموزش و پرورش که با اطلاعات مکانی سر و کار دارند دانست و خاطرنشان کرد: این تصاویر در آرشیو سازمان قرار دارد و هر ارگانی که به این تصاویر نیاز داشته باشد می‌تواند با ارسال درخواست خود به این تصاویر دسترسی یابد.
ابوطالبی با اشاره به سابقه ۷۰ ساله این سازمان برای ثبت چنین تصاویری گفت: ۵ سالی بود که چنین پروازی برای ثبت تصاویر هوایی نداشتیم و در این مدت بخش‌های خصوصی وارد این عرصه شدند که این تصاویر را با قیمت‌های بالاتری در اختیار مخاطبان قرار می‌دادند. اما مشکلی که وجود داشت این بود که برای شهرهای بزرگ معمولا از پهپاد نمی‌توان استفاده کرد چون نه اجازه پرواز داده می‌شود و نه مقرون به صرفه است. علاوه بر هزینه، ابعاد عکس کوچک است و محدوده کوچکی را می پوشانند.
وی با تاکید بر اینکه این تصاویر به سفارش مرکز آمار برای سرشماری ثبتی ۱۴۰۵ اخذ شده است، خاطرنشان کرد: یکی از اطلاعاتی که می‌توانیم از این تصاویر استخراج کنیم مدل ارتفاعی رقومی زمین است که شامل ارتفاعات زمین، پستی و بلندی‌های زمین و غیره می‌شود. این تصاویر به صورت سه بعدی است یعنی دو تا تصویر پوشش‌دار تهیه شد که این تصاویر در دستگاه‌های فتوگرامتری به صورت سه بعدی برجسته دیده می‌شود و از این طریق امکان ترسیم عوارض ارتفاعی را برای ما فراهم می‌کند.
ابوطالبی ادامه داد: یکی از کاربردهای مهمی که عوارض ارتفاعی دارد این است که می‌توان از این منحنی میزان یک مدل ارتفاعی رقومی تهیه کرد و این مدل ارتفاعی رقومی نشان می‌دهد در چه منطقه‌ای چه شعاع دیدی داریم. به طور کلی عمده عملیاتی که مدل ارتفاعی رقومی استفاده می‌کنیم تولید “ارتو” یا عکسی است که خصوصیت نقش را دارد یعنی از بالا تصاویری تهیه می‌شود که تمام عوارض را می‌توان تشخیص داد.
به نقل از روابط عمومی سازمان نقشه‌برداری کشور، ابوطالبی مزیت تصویربرداری هواپیما نسبت به پهپاد را تصویربرداری در ابعاد بزرگ‌تر دانست و گفت: از آنجایی حداکثر دوربینی که در پهپاد استفاده می‌شود ۶۰ مگاپیکسلی سونی است، از این رو عکس‌های پهپادی در سایزهای کوچک تهیه می‌شود و از سوی دیگر پهپادها نمی‌توانند هر وزنی را تحمل کنند بنابراین خروجی آن با ثبت تصاویر هوایی با هواپیما متفاوت است.
وی درباره زمان پرواز هواپیما گفت: پرنده ما جزو هواپیماهای سنگین حساب می‌شود و حدود ۵.۵ ساعت می‌تواند پرواز کند و با توجه به ابعاد عکسی که داریم محدوده‌ای که پوشش می‌دهد ۶۰ هزار هکتار را در یک روز برداشت می‌کند و در صورتی که با یک پهپاد فانتوم حداکثر در یک روز ۵۰۰ هکتار می‌توان برداشت کرد.
انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع خبر به همراه لینک آن ( در انتهای متن خبر ) نوشته شده است و خبرگزار در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 6904 ) را همراه با ذکر موضوع به آدرس  info@khabargozar.com  ایمیل بفرمایید. با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه خبرگزار مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزار در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید